Welke UV lampen zijn geschikt voor mijn reptiel?


De geschikte lamp zoeken voor jouw reptiel is niet altijd gemakkelijk. Elk reptiel heeft namelijk een andere behoefte aan UV. Zo is het erg belangrijk dat men weet wat de precieze UV behoefte is. Leeft het diertje dicht bij de evenaar? dan zullen ze vaak al een wat intensere UV spot nodig hebben. Is het diertje s'nachts actief? dan zal het diertje een lagere UV behoefte hebben. Wat je ook doet houd goed in de gaten wat de behoefte is van jouw reptiel.Onze caresheets kunnen je daar een hand in helpen. Hier komt de UV behoefte groots aanbod.


Juiste UV behoefte met een Infographic


Mocht je de UV behoefte van jouw dier hebben gevonden kan je met onderstaande infographic precies zien welke lamp je het beste kan gebruiken. We hebben je al een handje geholpen en een aantal voorbeelden gegeven van veel gehouden dieren en hun UV behoeftes.


Welke UV lamp is geschikt voor mijn reptiel?


De UV Index is een maatstaaf die aangeeft hoeveel UV het zonlicht(lamp) bevat vanaf een bepaalde afstand. voor de mens is een UV index van 8 al erg gevaarlijk, terwijl dit voor de gemiddelde Baardagaam juist prima te doen is. Daarom hebben wij dus voor jouw onderstaand schema in kaart gebracht.

Elk reptiel heeft zijn eigen UV behoeftes, met deze infographic kan je gemakkelijk zien welke UVB lamp jij nodig hebt om jouw reptiel van de ideale UV behoefte te voorzien

UW = microwatt per cm2

UVI = staat voor zonnekracht, hoe hoger de UVI hoe sneller het beestje zich kan verbranden, maar ook hoe meer D3 synthese kan plaats vinden. Elk reptiel heeft een andere huid en bijvoorbeeld een baardagaam vraagt om een hoge UVI terwijl dat een Kameleon vraagt om een lage UVI

UVI zoals wij gebruiken