RepTech Elastopur 6 kg

€84,95
22 op voorraad
Levertijd Leverbaar binnen 1 werkdag - Terraria groter dan 1.20m en terrariummeubels hebben gewoonlijk een levertijd van 1-2 weken.
- Voedseldieren komen bij ons elke Woensdag vers binnen. Om deze reden kan een medewerker ervoor kiezen om te wachten met het verzenden van voedseldieren tot woensdag, u wordt hier altijd van op de hoogte gesteld.

Creëer je Eigen Terrarium Achterwand met RepTech Elastopur

Wil je je terrarium een natuurlijke uitstraling geven die perfect past bij het leefgebied van je reptielen? Met RepTech Elastopur wordt het eenvoudig en snel om je eigen achterwand te bouwen, precies zoals jij het wilt.

Hoe werkt RepTech Elastopur?

Het proces is simpel: je begint met het vormgeven van een rotsachtig landschap van piepschuim. Vervolgens breng je RepTech Elastopur aan, gemengd met pigmentkleurstof, voor een realistische uitstraling. Daarna voeg je elementen zoals varenwortel, turf, zand en/of grind toe om je achterwand een natuurlijke textuur te geven en een stevige bovenlaag te creëren waar reptielen niet gemakkelijk doorheen kunnen. Met de RepTech Elastopur kunt u 3m2 achterwand smeren.

Stapsgewijze Opbouw:

  1. Piepschuim Basis: Begin met een stevige piepschuimondergrond waarop je verschillende contouren en texturen kunt creëren.

  2. Bouw Structuren: Gebruik een scherp mes, rasp of penbrander om groeven en gleuven te maken in het piepschuim. Laat je creativiteit de vrije loop en vorm het piepschuim naar wens. Monteer de stukken piepschuim met siliconekit en vul eventuele kieren op met purschuim.

  3. Versterk de Toplaag: Na het plaatsen van de piepschuimstructuur kun je met een brander lichtjes over het oppervlak gaan, waardoor de toplaag van je achterwand sterker wordt.

  4. Boomstammen Bouwen: Met gaasstrengen kun je zelfs boomwortels nabootsen. Buig het gaas in de gewenste vorm en vul het op met een kleine hoeveelheid purschuim. Vervolgens kun je met een mes de structuur verfijnen en details toevoegen.

Aanmaken van de RepTech Elastopur:

Wanneer de basis van uw achterwand klaar is om te elasopuren kunt u onderstaande stappen volgen.

  • Mengverhouding: Voor een optimale mengverhouding, gebruik 7 delen component A en 1 deel component B. Een handige truc is om bijvoorbeeld 1000 gram component A te wegen en vervolgens 143 gram component B toe te voegen.

  • Aanbrengen van Elastopur: Draag beschermende kleding en zorg voor goede ventilatie tijdens het mengen en aanbrengen. Gebruik een stevige kwast om de achterwand gelijkmatig te bedekken en zorg ervoor dat er geen gaten of kieren overblijven.

  • Toplaag aanbrengen: De toplaag die u op de Reptech Elastopur kunt drukken kan bestaan uit varenwortel gemengt met cocosvezel aarde, zand en/of grind.
  • Veiligheid Voorop: Zodra RepTech Elastopur uithardt, is het veilig voor gebruik en vrij van oplosmiddelen. Echter, werk altijd met handschoenen en bescherm je vloer en werkruimte om onbedoelde verspreiding te voorkomen.

Met RepTech Elastopur kun je moeiteloos een prachtige achterwand creëren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een veilige en comfortabele omgeving biedt voor je reptielen. Maak je terrarium compleet met een achterwand die helemaal bij jou en jouw dieren past.

Meer informatie
EAN 8718421626083
Gewicht 1.5 kg
Materiaal Giethars
Schrijf jouw beoordeling
RepTech Elastopur 6 kg
Jouw beoordeling