RepTech Elastopor 2 kg

€44,95
Voldoende voorraad
Levertijd Leverbaar binnen 1 werkdag - Terraria groter dan 1.20m en terrariummeubels hebben gewoonlijk een levertijd van 1-2 weken.
- Voedseldieren komen bij ons elke Woensdag vers binnen. Om deze reden kan een medewerker ervoor kiezen om te wachten met het verzenden van voedseldieren tot woensdag, u wordt hier altijd van op de hoogte gesteld.

Bouw je eigen achterwand voor een terrarium met RepTech Elastopor

Met RepTech Elastopor is het mogelijk geworden zelf gemakkelijk en snel uw eigen achterwand te maken.

RepTech Elastopor werkt als volgt, je maakt een rotspartij van piepschuim hier kwast je Elastopor overheen. Op de Elastopor plak je varen wortel, turf zand en of grind op waardoor je achterwand een natuurlijke look heeft en een harde toplaag heeft waar reptielen niet zo maar doorheen kunnen.

 Let op! RepTech Elastopor is NIET te gebruiken onder water

Opbouw van je eigen achterwand

Je eigen achterwand in een terrarium kunt u maken aan de hand van de volgende materialen.

U gebruikt als basis een ondergrond van piepschuim. Met Piepschuim liefst brandvertragende, kunt u uw achterwand zelf zo maken hoe u hem wilt hebben. U gebruikt het Piepschuim als basis ondergrond, waar u allerlei contouren in kunt brengen.

Zo kunt u met een scherp mes, of rasp of penbrander gemakkelijk gleuven en groeven maken. U kunt bij het maken van uw eigen achterwand geheel uw eigen creativiteit los laten gaan. Het piepschuim kunt u met siliconekit en of met purschuim aan elkaar monteren. Kieren kunt u met purschuim opvullen. !!!Let op gebruik niet te veel purschuim.

Na plaatsing van het geheel kunt u nog lichtjes over het piepschuim heen gaan met een brander, dit zorgt dat de toplaag van uw achterwand sterker wordt.

 

Boomstam bouwen in uw achterwand

Ook kun je met gaas strengen een boomwortel na bouwen, zo kun je het gaas in iedere vorm die u wilt buigen en daarna met een klein beetje purschuim uit vullen. (let op gebruik purschuim met mate, i.m.v. brand gevaar en uitzetting)

Nadat u de streng heeft opgevuld, kunt u met een scherp mes de bobbels weghalen en meer structuur in uw boomwortel brengen. Zo bouwt u uw eigen boomstam in uw achterwand.

 

Het smeren van uw eigen achterwand

RepTech Elastopor kunt u geheel op kleur brengen met pigment kleur, deze is ook in onze webshop verkrijgbaar.

Gebruik 1 zakje (20 gram) per 2 kilo RepTech Elastopor.

Na het aanmengen, kunt u met een stevige kwast, rond of plat uw achterwand insmeren, zorg dat er geen gaatjes of kiertjes meer open zijn, want dat is lastig. RepTech Elastopor voor achterwanden lijkt op een soort verf dat u opbrengt en wordt na verloop van tijd 30min hard.

 

Dit materiaal is voor iedereen zeer gebruiksvriendelijk. Maar werk ten alle tijde met handschoenen en bescherm uw vloer en ondergrond. Want als de RepTech Elastopor eenmaal hard is, is het er moeilijk te verwijderen.

 

Achterwand bouwen voor terrarium, Terrarium achterwand zelf maken.

 

Elastopur:
Ideaal voor het bekleden van tempex enz.
Na uitharding volledig ongevaarlijk en vrij van oplosmiddelen
Meer informatie
EAN 8718421626076
Gewicht 1.5 kg
Materiaal Giethars
Schrijf jouw beoordeling
RepTech Elastopor 2 kg
Jouw beoordeling