Exo Terra Repti UVB100 13W

€24,95
Nog maar 7 beschikbaar
Levertijd Leverbaar binnen 1 werkdag - Terraria groter dan 1.20m en terrariummeubels hebben gewoonlijk een levertijd van 1-2 weken.
- Voedseldieren komen bij ons elke Woensdag vers binnen. Om deze reden kan een medewerker ervoor kiezen om te wachten met het verzenden van voedseldieren tot woensdag, u wordt hier altijd van op de hoogte gesteld.

  • vernieuwde Exo Terra Repti Glo 5.0 13W

  • Ideaal voor alle tropische en subtropische reptielen

  • Optimale niveaus van UVB

  • Effectief tot op 40 cm

  • Voorziet de noodzakelijke UVB stralen voor een optimaal calciummetabolisme

  • UVA stralen stimuleren de eetlust, activiteit en voortplantingsgedrag

  • Combineer met de Natural Light voor optimale opbrengst van zichtbaar licht


De Exo Terra Reptile UVB100 straalt optimale hoeveelheden UVB uit, te vergelijken met die van schaduwrijke omgevingen zoals regenwouden of andere tropische gebieden. Reptielen die in deze omgeving leven zijn onderhevig aan een matige UV straling, te wijten aan de klimatologische omstandigheden (redelijk hoge luchtvochtigheidsgraad, weersveranderingen, etc) die verhinderen dat ongefilterd zonlicht de zonneplaats van de reptielen bereikt. De optimale Vitamine D3 Yield Index verzekert de vitamine D3 fotosynthese die de absorptie van calcium ondersteunt en metabolische ziekten voorkomt.

Advies van de specialist over deze UVB Lampen:
Tip 1: Deze lampen moeten op een veilige afstand worden geplaatst van de dieren. Laat u daarom goed voorlichten door één van onze specialisten. Hierbij speelt de afstand een rol, de intensieteit en het diersoort.

Tip 2: De Compact UVB lampen raken na een half jaar hun intensiteit kwijt, waardoor u voor een optimaal resultaat de lampen van Exo-Terra UVB het beste ieder half jaar kunt vervangen.

Tip 3: Soms moet een lamp wel eens voor gloeien, laat een lamp eerst een 3-4 uurtjes branden alvorens hem direct in het terrarium met de dieren te plaatsen.

Tip 4: U kunt bij aanschaf van uw terrarium het beste al rekening houden met het type lampen dat erin moet komen. De hoogte van uw terrarium is daarbij van belang voor de afstand van de lampen. Voorkom hiermee dat uw diertjes te dicht op de UVB lampen komen te zitten. Laat u dus goed voorlichten.

Tip 5: De lampen zijn erg fel van licht, scherm hem daarom goed af, zodat u niet uw zicht in het terrarium verminderd. Hiervoor zijn goede Deepdome's (diepe lichtkappen) te vinden op onze webshop. Voorbeelden vind u hieronder.
Het gebruik van de UVB Compact lamp kunt u met:


Voor het gebruik van ons gamma fluorescentielampen, zowel buis- als spaarlampen, heeft Exo Terra een compleet assortiment terrarium lampenhouders en elektronische schakelapparaten ontwikkeld. Bijna al deze TL-armaturen hebben meerdere fittings om een combinatie mogelijk te maken van verschillende Repti Glo lampen teneinde een microklimaat te creëren geschikt voor elke specifieke soort.De Exo Terra Compact Tops (PT2225 / PT2226 / PT2227 / PT2229) zijn perfect geschikt voor de Exo Terra Compact Bulbs.

Nieuw in het assortiment zijn ook de Light Dome, PT2055 / PT2057 hierin passen deze lampen perfect.

Wilt u de lamp horizontaal plaatsen dan kunt u gebruikmaken van de NT Ceramik angel kit 90 degrees, hier zit een houder bij die de lamp horizontaal plaatst.

Wilt u uw ogen beschermen, maar toch met een budget bescherming, kijkt u dan eens naar de lichtkap Groot deze is iets langer dan kleine lichtkapjes en zal de hele Compact UVB lamp aan de voorkant beschermen.

Komt u er niet uit? Bel ons gewoon even, onze specialisten helpen u graag verder.

Meer informatie
EAN 015561221863
Merk Exo Terra
Wattage 13 Watt
Schrijf jouw beoordeling
Exo Terra Repti UVB100 13W
Jouw beoordeling