RepTech Epoxy hars (2-componenten) inclusief harder 1500g

€59,96
23 op voorraad
Levertijd Leverbaar binnen 1 werkdag - Terraria groter dan 1.20m en terrariummeubels hebben gewoonlijk een levertijd van 1-2 weken.
- Voedseldieren komen bij ons elke Woensdag vers binnen. Om deze reden kan een medewerker ervoor kiezen om te wachten met het verzenden van voedseldieren tot woensdag, u wordt hier altijd van op de hoogte gesteld.
Gebruikershandleiding

Wij raden aan om te testen op toepasbaarheid voor de specifieke toepassing. Met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften, wordt in een geschikte beker of glas 100 delen hars en 60 delen harder gewogen. Met een roerlepel goed mengen ( voor volumedelen).

Gebruik als lamineerhars

Bij toepassing van weefsel worden deze naar behoefte op maat gesneden en in een overeenkomstige voorbereide negatiefvorm gelegd of op een positiefvorm. Na verdelen van het epoxymengsel volgt het indrenken en beluchten met een geschikt apparaat. Voor een homogene verbinding worden alle lagen ''nat in nat'' gelamineerd. De sterkte van het eindresultaat is afhankelijk van het aantal weefsellagen. Verhoogde stevigheid kan ook door een temperatuur van 60 graden gedurende 4 uur verkregen worden.

Gebruik als lamineerhars/oppervlaktecoating

Ter oppervlaktecoating is het aan te raden om lege bakken horizontaal te bewerken. Naar behoefte worden er 3-4 lagen aangebracht. Na het aanbrengen van een laag adviseren wij het materiaal in te laten dikken, om vervolgens op de nog klevende laag een nieuwe aan te brengen. De viscositeit kan met Aërosol of ander oplosmiddel beïnvloed worden, zodat het ook op verticale vlakken probleemloos aangebracht kan worden. Voor het vormen van oppervlakken kunnen stoffen als kleurpigment, katoenvlokken of glasvezels toegevoegd worden. Evenzo is het mogelijk om op de nog kleverige laag zand of dergelijke te strooien.

Een universeel epoxyharssysteem met een snel type verharder (verwerkingstijd circa 25 minuten) , voor o.a. bekledingen met glasweefsels, koolstof- en aramideweefsels (meestal worden epoxyharsen niet in combinatie met glasmatten gebruikt, omdat het bindmiddel wat deze matten bij elkaar houdt niet oplost), lakken, vloer- en wandcoating, conserveren en lijmen van hout, plamuurmassa’s en verlijmingspasta, het maken van gietstukken in combinatie met vulstoffen e.d.
Snelle kleefvrije uitharding. Wanneer epoxy op epoxy wordt verwerkt kan er tot ongeveer 24 uur na uitharding zonder schuren worden verder gewerkt. Vuistregel is dat er verder kan worden gewerkt zonder te schuren als de epoxy nog zo zacht is dat er met een nagel een indruk kan worden gemaakt (dit is erg temperatuurafhankelijk).

Het systeem wordt o.a. gebruikt voor het bekleden van hout, metaal, polyester- en epoxy-ondergronden van bijvoorbeeld schepen, kano’s e.d. In combinatie met een vulstof b.v. Microdol ook geschikt als giethars. Door de kleefvrije uitharding en de helderheid ook te gebruikten als lak voor b.v. hout en metaal en voor vloeren en wanden.

De epoxyhars sets zijn inclusief verharder (b.v. 500 gram epoxyhars + 250 gram verharder = 750 Gram)

Inhoud: sets van 0,15 KG  tot 15 KG via de site
Verpakking: hars + verharder
Mengverhouding: 100 delen epoxyhars met 50 delen verharder (gewichtsdelen)
Verwerkingstijd: Bij 20° ca. 25 minuten
Verbruik: afhankelijk van de toepassing

Epoxyhars:
Signaalwoord: Waarschuwing
Waarschuwingen (H-zinnen): H315 Veroorzaakt huidirritatie. H317 Kan een allergische huidreactie veroorzaken. H319 Veroorzaakt ernstige oogirritatie. H411 Giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.
Veiligheidsaanwijzingen (P-zinnen): P101 Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. P102 Buiten het bereik van kinderen houden. P261 Inademing van stof/rook/gas/nevel/damp/spuitnevel vermijden.P264 Na het werken met dit produkt de handen grondig wassen. P272 Verontreinigde werkkleding mag niet buiten de werkplaats komen. P273 Voorkom lozing in het milieu. P280 Beschermende handschoenen/beschermende kleding/oogbescherming/gelaatsbescherming dragen. P302+P352 BIJ CONTACT MET DE HUID: met veel water en zeep wassen. P305+P351+P338 BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten; contactlenzen verwijderen, indien mogelijk; blijven spoelen.P332+P313 Bij huidirritatie: een arts raadplegen. P333+P313 Bij huidirritatie of uitslag: een arts raadplegen. P337+P313 Bij aanhoudende oogirritatie: een arts raadplegen. P362 Verontreinigde kleding uittrekken en wassen alvorens deze opnieuw te gebruiken. P363 Verontreinigde kleding wassen alvorens deze opnieuw te gebruiken. P391 Gelekte/gemorste stof opruimen.  P501 De inhoud en de verpakking verwerken volgens de plaatselijke/regionale/nationale/internationale voorschriften.
Aanvullende gevarenkenmerken (EUH-zinnen): –

Epoxyverharder:
4,4′-Isopropylidenediphenol, oligomeric reaction products with
1-chloro-2,3-epoxypropane, reaction products with
3-aminomethyl-3,5,5-trimethylcyclohexylamine
m-phenylenebis(methylamine)
bisphenol-A
3-aminomethyl-3,5,5-trimethylcyclohexylamine
Signaalwoord: Gevaar
Waarschuwingen (H-zinnen):  H314 Veroorzaakt ernstige brandwonden. H317 Kan een allergische huidreactie veroorzaken. H360 Kan de vruchtbaarheid of het ongeboren kind schaden. H412 Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.
Veiligheidsaanwijzingen (P-zinnen): P101 Bij het inwinnen van medische advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. P102 Buiten het bereik van kinderen houden.  P201 Alvorens te gebruiken de speciale aanwijzingen raadplegen. P202 Pas gebruiken nadat u alle veiligheidsvoorschriften gelezen en begrepen heeft. P260 Stof/rook/gas/nevel/damp/spuitnevel niet inademen. P261 Inademing van stof/rook/gas/nevel/damp/spuitnevel vermijden. P264 Na het werken met dit produkt…grondig wassen. P270 Niet eten, drinken of roken tijdens het gebruik van dit produkt. P272 Verontreinigde werkkleding mag de werkruimte niet verlaten. P273 Voorkom lozing in het milieu. P280 Beschermende handschoenen/beschermende kleding/ oogbescherming/gelaatsbescherming dragen. P301+P330+P331 NA INSLIKKEN: de mond spoelen – GEEN braken opwekken. P302+P352 BIJ CONTACT MET DE HUID: met veel water en zeep wassen.P303+P361+P353 BIJ CONTACT MET DE HUID (of het haar): verontreinigde kleding onmiddellijk uittrekken – huid met water afspoelen/afdouchen. P304+P340 NA INADEMING: het slachtoffer in de frisse lucht brengen en laten rusten in een houding die het ademen vergemakkelijkt. P305+P351+P338 BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten; contactlenzen verwijderen, indien mogelijk; blijven spoelen. P308+P313 Na (mogelijke) blootstelling: een arts raadplegen. P310 Onmiddellijk een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen. P333+P313 Bij huidirritatie of uitslag: een arts raadplegen. P362+P364 Verontreinigde kleding uittrekken en wassen alvorens deze opnieuw te gebruiken. P363 Verontreinigde kleding wassen alvorens deze opnieuw te gebruiken. P405 Achter slot bewaren. P501 De inhoud en de verpakking verwerken volgens de plaatselijke/regionale/nationale /internationale voorschriften.

Meer informatie
EAN 8718421623297
Gewicht 1.5 kg
Materiaal Giethars
Schrijf jouw beoordeling
RepTech Epoxy hars (2-componenten) inclusief harder 1500g
Jouw beoordeling