Geschiedenis Blue-Lagoon

Reptile Lab

Reptielenwinkel 'Blue-Lagoon' is sinds 1996 actief in de reptielen branche. Pieter Visser, de eigenaar, begon als stagiair bij het bedrijf, dat toen nog "Reptile Lab" heette. Het bedrijf verkocht in die tijd vitamine en mineraalpreparaten voor reptielen. Op 17 jarige leeftijd, nog zeer jong, kreeg Pieter de kans om het bedrijf over te nemen. Gedreven als altijd, besloot hij de sprong te wagen.

Pieter zijn interesse voor reptielen ontstond toen hij met scheersteentjes langs de waterkant stond te scheren. Tot het gebeurde dat uit deze scheersteen ineens 4 pootjes staken. Het was geen steen! Nee, het was een waterschildpad. Deze ging mee naar huis en er moest een bak voor komen. Een schildpadden terrarium. In huis had de familie Visser nog oud glas staan en Pieter toverde daar al snel een mooie bak uit voor zijn nieuwe aanwinst. Dit bleef niet binnen de deuren van huize Visser. Iedereen uit de buurt wist dat Pieter een waterschildpad had en al snel stond Pieter ook voor andere mensen terraria en aquariums te bouwen.

Ons eerste logo

Na overname van "Reptile Lab" besloot Pieter de naam van het bedrijf te veranderen in Reptile Farm 'The Blue Lagoon'. Met het oog op een toekomstige website bleek deze naam uiteindelijk toch niet handig. De naam werd afgekort naar 'Blue-Lagoon' en een bijpassend logo, voorzien van het hoofd van een Wateragaam, werd ontworpen. In de tussentijd werd er hard gewerkt aan de 'Terrarium Designer'. Dit programma werd gebouwd in Excel en was bedoeld om op een eenvoudige manier offertes voor klanten op te kunnen stellen. Ruim 3 jaar later, en vele uren aan testen en calculaties verder, was de Terrarium Designer klaar voor gebruik.

Het is eindelijk zover, de terrariumdesigner staat online

Het bouwen van terraria werd steeds verder geprofessionaliseerd en er was behoefte aan een online versie van de Terrariumdesigner. Maar vind maar eens iemand die een Excel programma in een applicatie kan gieten. Een oud stagiair, Elmar, met een eigen webshop en meer ervaring in de online wereld, dook op en samen met Elmar en een andere oud medewerker, Fred, heeft Pieter de eerste stappen gemaakt richting een online versie van de Terrarium Designer. In 2010 realiseerde dit uiteindelijk in de bouw van een gehele nieuwe webshop, met een Terrarium Designer Flash Applicatie.

Met de bouw van deze applicatie werd het voor klanten mogelijk om zelf online een terrarium te ontwerpen en direct inzicht te krijgen in de prijs. Het werd mogelijk om zelf maten en opties toe te voegen en deze direct in de Terrariumdesigner te bekijken. Zowel het aanvragen van een offerte, als direct bestellen van het ontwerp werd mogelijk.

20 jarig bestaan

Nu, na ruim 20 jaar, is Blue-Lagoon de specialist in terrariumbouw en reptielen, met verkoop door heel Nederland, België en omstreken. Zowel particulieren als handelaren weten de Blue-Lagoon voor terraria te vinden. En ook voor alle andere producten in het assortiment kunnen zij bij de Blue-Lagoon terecht.