Benodigde terrarium voor de baardagaam

Maten baardagaam terrariumVoor één of twee baardagames heb je een terrarium nodig van minimaal 120 cm lang en zowel 50 cm diep als hoog. Net als voor alle andere reptielen geldt ook voor baardagamen: hoe groter het terrarium hoe beter. Voor een baardagaam terrarium naar uw wensen kunt u een kijkje nemen op onze terraria pagina.

Baardagaam terrarium verwarmenVerwarm uw terrarium d.m.v. spots. Zorg dat er onder de spots stenen liggen waar uw baardagaam op kan gaan liggen om warm te worden. Er moet ook altijd een UV-B lamp aanwezig zijn in het terrarium van uw baardagaam. Controleer de temperatuur regelmatig, zowel onder de spots als in de wat koelere hoeken met een thermometer.

Inrichting baardagaam terrariumAls bodembedekking in het terrarium van uw baardagaam kunt u het best zand of calcizand gebruiken. Zorg voor stenen en takken als verdere decoratie voor uw baardagaam. Een water- en voerbak is een must in het terrarium van een baardagaam. Zorg wel dat deze ten alle tijden bereikbaar is voor zowel de verzorger als de baardagaam zelf en zet deze dus op een open plek in het terrarium. Een schuilplek in het terrarium wordt ook aangeraden, zodat de baardagaam af en toe kan wegkruipen en stress bespaard blijft.

Voor een verder gedetailleerd stuk over het terrarium en verdere informatie over de baardagaam, kijk eens op onze caresheet.