Exo Terra Riverbed Sand 4,5kg

Speciale prijs €8,00 Standaard prijs €11,95
Nog maar 4 beschikbaar
Levertijd Leverbaar binnen 1 werkdag - Terraria groter dan 1.20m en terrariummeubels hebben gewoonlijk een levertijd van 1-2 weken.
- Voedseldieren komen bij ons elke vrijdag vers binnen. Om deze reden kan een medewerker ervoor kiezen om te wachten met het verzenden van voedseldieren tot vrijdag, u wordt hier altijd van op de hoogte gesteld.

De bodembedekking in natuurlijke terrariums heeft meerdere functies, en dient niet enkel als decoratie. Zij speelt een erg belangrijke rol in het bepalen van het microklimaat van het terrarium. Gravende en zich ingravende reptielen en amfibieën hebben andere behoeften dan boombewonende soorten, terwijl woestijndieren dan weer een heel andere bodembedekking vereisen. Warmtegeleiding is belangrijk als een bodemverwarmer zoals de Heat Wave wordt gebruikt en de vochtopname zal bijdragen tot de luchtvochtigheid. Exo Terra ontwikkelde een gamma bodemsubstraten voor zowel de droge, vochtige als aqua-terrariums, alle uit natuurlijk materiaal.

Riverbed Sand is ideaal voor vele waterschildpadden; het is ook in het wild hun meest geprefereerd substraat. Voornamelijk soft-shell schildpadden verkiezen het fijne zand voor het graven. Ook andere reptielen zoals kikkers en salamanders profiteren van het Riverbed Sand omwille van het zachte karakter. Een ruw oppervlak zoals gravel kan al snel de huid beschadigen. Riverbed Sand is heel fijn en wordt gemakkelijk afgescheiden na opname, in tegenstelling tot gravel of grind die verstopping kunnen veroorzaken. Door de jaren heen in een Afrikaanse rivier, is het Riverbed Sand zo fijn en rond geworden dat het een ideaal en veilig substraat vormt voor het aqua-terrarium.  • Natuurlijk zand, geen toegevoegde kleuren of chemicaliën

  • Creëert een natuurlijk en aangenaam aqua-effect

  • Excellent substraat voor waterschildpadden

  • Stimuleert het natuurlijk gedrag

  • Ook geschikt als Woestijn Terrarium substraat

Meer informatie
EAN 015561231077
Gewicht 4.5 kg
Lengte 6 cm
Breedte 21 cm
Hoogte 28 cm
Materiaal Zand
Kleur Bruin
Merk Exo Terra
Dier Muskusschildpad
Schrijf jouw beoordeling
Exo Terra Riverbed Sand 4,5kg
Jouw beoordeling